Nieuws

Audiogalaxy opgeslokt door Dropbox

Dropbox heeft de streamingdienst Audiogalaxy overgenomen. Dat doet vermoeden dat de opslagdienst van start wil gaan met een eigen muziekdienst in de cloud.

Audiogalaxy was een dienst om muziek te delen, en combineerde een webinterface met een Peer to Peer-client.

De streamingdienst liet gebruikers enerzijds toe om hun muziekbibliotheken te raadplegen via eender welk toestel dat met het internet verbonden is. Anderzijds kon ook nieuwe muziek ontdekt worden via zogenaamde mixes, playlists die op basis van een algoritme nieuwe muziek suggereerden, en die je zelf kon aanpassen.

Het bedrijf maakte de overname door Dropbox zelf bekend via een blogpost, maar loste geen financiële details. Als gevolg van de overname worden geen nieuwe gebruikers meer geaccepteerd, en vanaf eind december kunnen gebruikers niet langer aan hun playlists.Begin volgend jaar houdt de dienst volledig op te bestaan.

Muziekdiensten in de cloud zijn momenteel helemaal hot. Zowel Apple, Google als Amazon zijn met een dergelijke dienst bezig. Het lijkt er op dat Dropbox ook graag een graantje wil meepikken, en dan komt de ervaring van Audiogalaxy goed van pas.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business