Google werkt aan een experimentele versie van Chrome, waar de realtimenotificaties van Google Now in zullen opduiken. Op dit moment is Google Now een van de belangrijkere nieuwe functies van Android 4.1 ‘Jelly Bean’, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem. Maar op de Chromium-projectblog, waar de ontwikkelaars van Chrome hun vordering bijhouden, verscheen eind […]

Advertentie

Google werkt aan een experimentele versie van Chrome, waar de realtimenotificaties van Google Now in zullen opduiken.

Op dit moment is Google Now een van de belangrijkere nieuwe functies van Android 4.1 ‘Jelly Bean’, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem.

Maar op de Chromium-projectblog, waar de ontwikkelaars van Chrome hun vordering bijhouden, verscheen eind vorige week de melding dat ‘een raamwerk van Google Now voor Chrome’ aan de browser was toegevoegd.

Net als bij Apple Siri kunnen gebruikers van Google Now stemopdrachten geven, waarna de functie suggesties geeft op een soort van digitale ‘kaartjes’ die rekening houden met tijdstip, locatie en andere relevante factoren als het weer.

Via Googles verbeterde zoekmachine, die het Knowledge Graph noemt, worden resultaten meer in hun context geplaatst, wat in jargon bekend staat als semantisch zoeken.

Als iemand bijvoorbeeld naar de wetenschapper Marie Curie zoekt, worden in een zijbalk niet alleen haar man en kinderen genoemd, maar ook beroemde vakgenoten van die tijd.

Google Now dook al eerder op in zijn zoekapps voor iOS, Windows 8 en BlackBerry. Nu komt daar ook het Chromium-project bij, wat aan de basis staat voor zowel de Chrome-browser als het ChromeOS-besturingssysteem.

Het is voor Google van het grootste belang dat het zijn zoektechnologie naar zoveel mogelijk verschillende platformen verspreidt, waar het geld kan verdienen met het vertonen van advertenties.
 

Advertentie