Nieuws

Google en Facebook willen af van idee-patent

Een aantal technologiebedrijven in de VS vragen om niet langer patenten toe te wijzen aan ideeën “op een computer”, de innovatie zit volgens hen in de uitwerking.

In een open brief vragen Google, Facebook, Zynga, Red Hat, Dell, Intuit, Homeaway en Rackspace aan het Amerikaanse hof van beroep dat het patenten verwerpt die momenteel ter discussie staan in een rechtszaak tussen twee financiële instellingen.

In die zaak klaagt CLS Bank Alice Corp aan voor de schending van vier patenten die een gecomputeriseerde methode beschrijven waarbij een derde partij fondsen in bewaring houdt voor twee andere partijen.

[related_article id=”158901″]

In een betoog van 37 pagina’s zeggen de bedrijven dat een bepaald idee in combinatie met “op een computer” of “via het internet” geen patent verdient. Zulke patenten houden innovatie tegen volgens hen.

Het achterliggende idee is dat het vaak makkelijk te bedenken is wat een computer of website zou moeten doen. Maar de echte innovatie ligt bij het ontwerpen, analyseren, bouwen en uitrollen van hardware, software of een webdienst. Het idee is dus makkelijker dan de implementatie ervan.

Het signaal komt op een moment dat verschillende technologiebedrijven met elkaar in de clinch liggen over patenten. Tegelijk zijn er bedrijven die zich louter specialiseren in het bedenken van ideeën met als doel licenties te verhandelen in plaats van zelf producten te ontwikkelen.

116145929 Facebook Google Amicus Brief

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business