Een vacature bij Microsoft wijst er op dat het bedrijf werkt aan een business intelligence tool die zowel spraakbesturing als aanraakschermen ondersteunt. Volgens ZDNet.com gaat het om InfoNavigator, een project dat nog werd ondersteund door oprichter Bill Gates en nu in realiteit moet worden. Microsoft heeft daarom een vacature online gezet die als volgt luidt, […]

Advertentie

Een vacature bij Microsoft wijst er op dat het bedrijf werkt aan een business intelligence tool die zowel spraakbesturing als aanraakschermen ondersteunt.

Volgens ZDNet.com gaat het om InfoNavigator, een project dat nog werd ondersteund door oprichter Bill Gates en nu in realiteit moet worden. Microsoft heeft daarom een vacature online gezet die als volgt luidt, al is ze op het moment van schrijven alweer verdwenen.

"Imagine a product that combines the lightning-fast performance of the VertiPaq analytics engine, the amazing data visualizations of PowerView, and the next generation of user experiences powered by natural language, touch and speech to enable a rich information navigation experience that is seamlessly integrated with our customer’s existing enterprise assets."

VertiPaq was de naam van de SQL Server Analytics Services engine bij PowerPivot als onderdeel van Excel of Sharepoint 2010. Power View is de ad-hoc visualisatie in SQL Server Reporting Services.

De nieuwe tool past in de trend van big data analyse en zal gebruikers inzicht moeten geven in hun grote hoeveelheden aan gegevens. Al blijft het onduidelijk hoe ver het project precies staat op dit moment en wanneer het dus beschikbaar wordt.