Nieuws

Apple ontslaat hoofd kaartendienst iOS

Apple heeft de verantwoordelijke voor zijn mobiele kaartendienst de laan uitgestuurd na de mislukte introductie in iOS 6.

Persbureau Bloomberg beweert dat senior vice president Eddy Cue kort geleden Richard Williamson heeft ontslagen. Als de anonieme bronnen die het citeert de waarheid spreken, is het de tweede topman binnen Apple die in korte tijd het veld moet ruimen.

Williamson werkt sinds 2001 bij het bedrijf uit Cupertino en was daarvoor ook al in dienst bij NeXT Computer, het bedrijf dat Steve Jobs destijds opstartte nadat hij Apple in de jaren tachtig moest verlaten.

Volgens zijn Linkedin-profiel stond de ervaren Apple-medewerker aan het hoofd van de nieuwe kaartdivisie, die Google Maps in het mobiele besturingssysteem iOS 6 moet doen vergeten. Zijn naam staat bovendien een aantal verleende patenten, die een centrale rol spelen in Apple Maps.

Het mogelijke ontslag volgt na de mislukte lancering van Apple Maps in september. De dienst bleek een groot aantal fouten te bevatten, wat ertoe leidde dat Apple-topman Tim Cook publiekelijk zijn verontschuldigingen aanbood.

Volgens Bloomberg richt Apple zich nu tot “experts van buitenaf” op het gebied van kaarttechnologie om iOS Maps op niveau te krijgen. TomTom, dat een van de hoofdleveranciers is van de kaartendienst, helpt eveneens mee.

In de tussentijd werkt Google aan een iOS-versie van zijn eigen kaartenapp, al is het nog maar de vraag of Apple die app zal toelaten. In de tussentijd verbeterde het zijn webversie van Google Maps.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business