WhatsApp, de welgekende chatdienst die het mogelijk maakt om berichtjes uit te wisselen via een netwerkverbinding, blijft niet gratis op Android. Dat ontdekten de collega"s van Androidworld. Vooralsnog was enkel de iOS-versie van de berichtendienst aan te schaffen. De overige versies – met name Android en Windows Phone – werden gratis aangeboden. Er zat al […]

Advertentie

WhatsApp, de welgekende chatdienst die het mogelijk maakt om berichtjes uit te wisselen via een netwerkverbinding, blijft niet gratis op Android. Dat ontdekten de collega"s van Androidworld.

Vooralsnog was enkel de iOS-versie van de berichtendienst aan te schaffen. De overige versies – met name Android en Windows Phone – werden gratis aangeboden. Er zat al langer een licentiemodel achter: je kon in de applicaties terugvinden hoe lang je de app nog gratis mocht gebruiken.

Ook op de website van WhatsApp werd duidelijk gemaakt dat WhatsApp op iOS na aanschaf levenslang te gebruiken was. Op Android zou dit "slechts" het eerste jaar zijn, maar veel gebruikers merkten op dat hun licentie telkens gratis verlengd werd.

Niet langer gratis

Daar komt een einde aan volgens Androidworld: verschillende bezoekers van de Androidsite meldden berichten te krijgen dat hun licentie na veertien dagen af zou lopen. Na contact met WhatsApp blijkt dat ze inderdaad met betalende formules aan het experimenteren zijn:

"De volgende stap zou een in-app-aankoop zijn via de Google Play Store waarmee je voor een bepaald bedrag de licentie voor een bepaalde periode (1 jaar) weer kunt verlengen. Dit is overigens alleen van toepassing op de Android-versie van WhatsApp, de iPhone-versie is bij aanschaf al betaald," schrijft Androidworld.

Verlengen via kredietkaart

Zelf kan je in de applicatie zien hoe lang je nog gratis gebruik kan maken van de applicatie. Verlengen van de licentie zou via kredietkaart verlopen – PayPal en Google Wallet zijn voorlopig mogelijke betalingsmethoden.

Heb je geen kredietkaart, dan kan je bij PayPal via een bankoverschrijving geld op je account zetten of een prepaid kredietkaart aanvragen bij Belfius, BPost of Mobile Vikings. In Nederland kan je terecht bij prepaid kredietkaartaanbieders zoals 3vcard.

 

Advertentie