Nieuws

Bevries automatische updates

Bevreis automatische updates

Het is belangrijk dat je je systeem up-to-date houdt. Dat geldt in de eerste plaats voor Windows zelf, maar ook voor je browser(s) en allerlei andere toepassingen, zoals Java en Flash. Toch kan het wel eens nuttig zijn bepaalde updates tijdelijk stop te zetten. Dat is precies wat Update Freezer voor je kan doen.

Er zijn van die momenten waarop je liever geen updates ziet installeren of updatemeldingen ziet opduiken. Bijvoorbeeld wanneer je internetverbinding tijdelijk erg beperkt is, of je geeft een presentatie of bent een game aan het spelen, of je bent gewoon principieel in deze zaken: jij en jij alleen bepaalt welke updates wanneer mogen.

[download_file]

Update Freezer, dat je in een knip hebt geïnstalleerd, maakt het erg eenvoudig om specifieke updates (tijdelijk) te blokkeren. Het volstaat de gewenste optie naast de ondersteunde toepassingen aan te duiden. De lijst met toepassingen is overigens wel beperkt  – al kan je de makers wel verzoeken ook een ander programma te ondersteunen: Adobe Acrobat, Adobe Reader, Adobe Flash, Apple, Firefox, Google, Java, Skype en Windows.

Bij Adobe Flash bijvoorbeeld zijn je opties beperkt tot Disabled of Enabled, bij Windows dan weer zijn er meer mogelijkheden: Not Set, Disabled, Notify Only, Download Only en Automatic. Het volstaat de gewenste optie aan te duiden en je mag de tool alweer afsluiten.
De magie hierachter? Heel eenvoudig: in de meeste gevallen wordt een registersleutel aangepast. Voor Windows bijvoorbeeld is dat HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionWindowsUpdateAuto Update.

Uiteraard kan je op elk moment je wijzigingen weer terugschroeven. Update Freezer voorziet trouwens ook in een optie die alle instellingen terugzet naar de toestand voor je de tool de allereerste keer opstartte.

Toch nog dit: je maakt er best geen gewoonte van om essentiële updates (zoals die van Windows of Flash) al te lang tegen te houden!

De link bij dit artikel leidt naar de downloadpagina van Update Freezer, omdat de maker ons niet toelaat om het programma direct te downloaden. Kies hier voor de nieuwste versie (1.6) of download de draagbare versie, die daar vlak onder staat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business