Een bron binnen Mobile Vikings zegt dat de MVNO volgende week zal aankondigen internationaal te gaan. Geruchten zeggen Duitsland of Nederland. Eerder werden ook Spanje en Polen al genoemd als mogelijke landen. Sinds begin 2011 wachten we er al op: toen al haalde CityLive, het bedrijf achter MVNO Mobile Vikings, een bedrag op van drie […]

Advertentie

Een bron binnen Mobile Vikings zegt dat de MVNO volgende week zal aankondigen internationaal te gaan. Geruchten zeggen Duitsland of Nederland. Eerder werden ook Spanje en Polen al genoemd als mogelijke landen.

Sinds begin 2011 wachten we er al op: toen al haalde CityLive, het bedrijf achter MVNO Mobile Vikings, een bedrag op van drie miljoen euro. De kapitaalverhoging kwam er voor de mogelijke uitbreiding naar het buitenland.

"Markt in België te klein"

Reden voor de migratie zou de markt in België geweest zijn: Frank Bekkers, CEO van het bedrijf, verwachtte een limiet van 100.000 klanten in België. "Daarna zal ons plafond bereikt zijn en moeten we over de landsgrenzen," zei hij toen.

Inmiddels heeft Mobile Vikings bijna de kaap van 150.000 klanten bereikt. Voor het einde van het jaar verwachten ze die kaap bereikt te hebben.

Bijna twee jaar en meer dan honderdduizend klanten later is er echter nog altijd niks bekend gemaakt omtrent de internationalisatie. Bij de Hasseltse MVNO worden de lippen stijf op mekaar gehouden. Maar daar komt binnenkort mogelijk verandering in.

Volgende week meer informatie

Volgens een goede bron binnen het bedrijf wordt de pers volgende week ingelicht. De internationalisering volgt kort daarop – mogelijk begin 2013. We verwachten dat Duitsland het eerste land zal zijn waar de MVNO zijn diensten zal gaan aanbieden maar de exacte voorwaarden en het netwerk waarmee Mobile Vikings zal gaan samenwerken is nog niet gekend.

Ook Polen en Spanje zijn nog steeds mogelijke oorden voor de Vikings: we hebben weet van uitstapjes voor onderhandelingen in beide landen. Afgelopen voorjaar waren zowel Frank Bekkers en Hans Similon nog aanwezig in Barcelona. In dezelfde periode was Bekkers ook regelmatig in het buitenland – met name Polen en.. Duitsland.

Als Mobile Vikings naar onze oosterburen in Duitsland trekt, dan zullen ze waarschijnlijk met E-Plus in zee gaan. E-Plus is de Duitse tak van KPN, aandeelhouder van de MVNO.

Update: een betrouwbare bron met nauwe relaties met de MVNO heeft redenen om te geloven dat Nederland ook een reële kanshebber is. "De Nederlanders zullen opkijken als ze het nieuws horen", kreeg onze redactie te horen.