Samsung blijft verkooprecords binnen halen. Sinds de lancering van de Galaxy Note II, begin oktober, ging de ‘phablet’ maar liefst vijf miljoen keer over de toonbank. Bigger lijkt inderdaad better. De Samsung Galaxy Note II is niet alleen groter (5,5 inch) dan zijn voorganger (5,3 inch), maar gaat bovendien nog sneller de deur uit dan […]

Advertentie

Samsung blijft verkooprecords binnen halen. Sinds de lancering van de Galaxy Note II, begin oktober, ging de ‘phablet’ maar liefst vijf miljoen keer over de toonbank.

Bigger lijkt inderdaad better. De Samsung Galaxy Note II is niet alleen groter (5,5 inch) dan zijn voorganger (5,3 inch), maar gaat bovendien nog sneller de deur uit dan de eerste versie van Samsungs grootste smartphone.

Begin november, een goede maand na de lancering, stond de teller al op drie miljoen verkochte exemplaren. Nog eens drie weken later is dat cijfer al opgelopen tot vijf miljoen. De Galaxy Note I, die omwille van het grote formaat aanvankelijk op scepsis stootte, behaalde dat verkoopscijfer pas na vijf maanden. Het is duidelijk dat Samsungs ‘phablet’ (phone+tablet) wel degelijk aanspreekt.

De Samsung Galaxy Note II heeft pas recent ook zijn intrede gemaakt op de Amerikaanse markt. Hierdoor zullen de verkoopscijfers naar alle waarschijnlijkheid nog een stevige boost krijgen in de komende weken.

Of de Galaxy Note II ook de Samsung Galaxy S III zal kunnen evenaren, is nog af te wachten. Van de S III werden al meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht.

Advertentie