Nieuws

Cloudfogger: Veilig, ook in de cloud

Veilig, ook in de cloud

Tools als Dropbox en Google Drive zijn handig, maar je vertrouwt wel je data toe aan een derde partij. Wil je “absolute” zekerheid dat niemand anders aan je gegevens kan, dan moet je die versleutelen. Met Cloudfogger kan dat zo goed als automatisch.

Na de installatie van Cloudfogger, dat zowel voor Windows, Mac OS X, Android als iOS beschikbaar is, moet je eerst een account creëren. Dat kan een lokaal account zijn, maar als je (versleutelde) bestanden ook met anderen wil delen opteer je voor een gratis account in de cloud.

Meteen erna kan je vanuit het contextmenu van de Verkenner zowel complete mappen als afzonderlijke bestanden versleutelen. Dat gebeurt met een stevig AES 256-bit algoritme. Je versleutelde bestanden krijgen dan automatisch de extensie .cfog mee. Het is ook perfect mogelijk mappen automatisch te laten versleutelen. Komen er nieuwe bestanden in die mappen terecht, dan worden die eveneens geëncrypteerd. Zolang je met dat account bij Cloudfogger bent aangemeld, hoef je niet telkens je wachtwoord in te voeren: de versleutelde bestanden zijn op ‘transparante’ manier voor je beschikbaar.

[download_file]

Het handige is dat je op dezelfde manier ook mappen in bijvoorbeeld je Dropbox-map of Google Drive kan laten versleutelen. Alle gegevens worden dan lokaal geëncrypteed alvorens ze naar de cloud worden gestuurd. Op die manier geef je potentiële snoopers het nakijken.

Standaard installeert het programma ook een add-in voor Outlook, wat het mogelijk maakt op eenvoudige wijze versleutelde bijlagen te versturen.

Je kan versleutelde bestanden ook met anderen delen, zonder je eigen wachtwoord te moeten prijsgeven. Wel moet je dan eerst aangeven met welk e-mailadres je die bestanden wil delen. Die persoon moet dan op basis van dat adres eveneens een Cloudfogger-account aanvragen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business