De Windows 8 Store heeft deze week de kaap van 20.000 apps overschreden. Tijdens de afgelopen weken werden dagelijks tussen de 300 en de 500 apps aan de winkel toegevoegd. In de Windows 8 Store vind je applicaties die je (enkel) kan gebruiken vanuit de nieuwe Metro-interface van het besturingssysteem. Win App Update houdt statistieken […]

Advertentie

De Windows 8 Store heeft deze week de kaap van 20.000 apps overschreden. Tijdens de afgelopen weken werden dagelijks tussen de 300 en de 500 apps aan de winkel toegevoegd.

In de Windows 8 Store vind je applicaties die je (enkel) kan gebruiken vanuit de nieuwe Metro-interface van het besturingssysteem. Win App Update houdt statistieken bij van de groei van de Store, en stelde deze week vast dat de kaap van 20.000 apps bereikt werd.

Dat globale cijfer kan wel verschillen van de aantallen in onze lokale app-winkel, omdat niet alle apps wereldwijd beschikbaar zijn. Opmerkelijk is dat om en bij de 18.000 apps, ofwel zo’n 87 procent van alle apps in de winkel, gratis te verkrijgen zijn.

Over kwaliteit kunnen we niets zeggen, maar Microsoft hoeft alleszins niet te klagen over de kwantitatieve groei van hun Windows 8 Store. Sinds de lancering van het besturingssysteem, kwamen er dagelijks tussen de 300 en de 500 nieuwe apps bij in de Store.

Aan dit tempo zal de Windows 8 Store de kaap van 30.000 apps nog voor het einde van het jaar bereiken, en komt de 40.000 misschien zelfs al in zicht. Zeker nu de feestdagen er aan komen, zullen ontwikkelaars zich volop voorbereiden op de nieuwe golf van Windows 8-toestellen die binnenkort in de huiskamers belanden.