Nieuws

3 op 5 bedrijven klaar voor een ramp

In ons land heeft 63 procent van de bedrijven een plan voor disaster recovery. Tegelijk zegt een aanzienlijk deel dat ze niet van zin zijn om dit te doen.

Cijfers over business continuity kunnen alle kanten uit van infrastructuur, (data)beveiliging tot softwareontwikkeling en disaster recovery. Hier kijken we  naar twee belangrijke onderdelen van business continuity management in een bedrijf: securityleveranciers en het bestaan van een disaster recovery plan.

Security
Welke securityfabrikant is voor uw bedrijf het meest van tel? Computer Profile bracht voor ons de markt in kaart. Uit hun cijfers blijkt het om een bonte verzameling van specialisten te gaan in antimalware, netwerkspecialisten en de marktleider in bedrijfssoftware: Microsoft.

3 op 5 bedrijven klaar voor een ramp.

Disaster recovery
Disaster recovery is, zoals reeds aangehaald, slechts een onderdeel van business continuity, maar daarom niet minder noodzakelijk.

Smart Business Strategies en ZDNet ondervroegen naar aanleiding van het Business Meets IT seminarie zo’n 150 IT-verantwoordelijken naar de beschikbaarheid van een disaster-recoveryplan. Uit de cijfers blijkt dat ons land achterblijft ten opzichte van het Europese gemiddelde, dat zich rond de 75 en 80 procent situeert.

3 op 5 bedrijven klaar voor een ramp.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business