Nieuws

Googlebaas: ‘internetvoorlichting voor seksuele voorlichting’

Wie kinderen of jonge tieners heeft, kan ze maar beter eens neerzetten voor een gesprek over het internet, nog voor het gesprek over seks.

Volgen Eric Schmidt, topman van Google, is onze privacy iets waarvoor we moeten vechten voor we het kwijt zijn. Terwijl het gerecht de spons veegt over ons strafblad als we 18 worden, blijft het internet elke online jeugdzonde onthouden. “Dat kan je achtervolgen voor de rest van je leven”, zegt Schmidt.


Schmidt heeft natuurlijk zelf boter op het hoofd. Zijn bedrijf, Google, is natuurlijk de grootste reden waarom mensen op het internet niet vergeten worden. Tik iemands naam in Google en je vindt alle uitspraken die die persoon onder eigen naam heeft gedaan. Domme uitspraken op Twitter en domme commentaren op krantensites bijvoorbeeld.

[related_article id=”158901″]

Zelfs de Belgische justitie geeft aan dat die informatie bijgehouden mag worden. Kranten hoeven informatie niet uit hun online archief te halen. Zelfs niet als het gaat om artikels die ervoor zorgen dat je nooit nog aan een job geraakt.

En Schmidt weet ook dat het internet geen delete-knop heeft. Vandaar dat hij het beter vindt om te zorgen dat je kinderen en pubers aan online imagobeheer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business