Door een blunder van Microsoft kunnen illegale gebruikers van Windows 8 hun kopie definitief omzetten in een legaal exemplaar. Voor zijn nieuwe besturingssysteem heeft Microsoft opnieuw de beveiliging naar een hoger niveau getild. Sinds de lancering van Windows 8 zijn krakers er tot dusver alleen in geslaagd om een kopie tijdelijk (180 dagen) te activeren […]

Advertentie

Door een blunder van Microsoft kunnen illegale gebruikers van Windows 8 hun kopie definitief omzetten in een legaal exemplaar.

Voor zijn nieuwe besturingssysteem heeft Microsoft opnieuw de beveiliging naar een hoger niveau getild. Sinds de lancering van Windows 8 zijn krakers er tot dusver alleen in geslaagd om een kopie tijdelijk (180 dagen) te activeren via de Key Management Services (KMS), waarna ze het activeringsproces opnieuw moeten herhalen na zes maanden.

Maar, zo ontdekte The Verge, door eigen fout heeft Microsoft de deur wagenwijd open gezet voor illegale downloaders van Windows 8. Tot en met 31 januari geeft Microsoft aan bezitters van Windows 8 Pro-eigenaren namelijk gratis een upgrade weg van Media Center, het multimediapakket dat voorheen nog standaard in Windows zat en onder meer de mogelijkheid biedt om dvd’s af te spelen binnen Windows.

Nu blijkt dat de sleutels die toegang geven tot de upgrade meteen zorgen dat de Windows 8 Pro-licentie definitief wordt geactiveerd. Zo hoeven hackers alleen maar een tijdelijk geactiveerd exemplaar van Windows 8 Pro in te voeren op de aanbiedingspagina en krijgen ze er een volledig ontsloten versie voor terug.

Het is nog niet duidelijk hoe Microsoft gaat reageren op deze truc.