Nieuws

Microsoft teleurgesteld over verkoop Windows 8

Microsoft is verre van blij met de initiële verkoop van Windows 8 en legt de schuld voor de tegenvallende cijfers bij de pc-fabrikanten.

Paul Thurrott van Supersite for Windows meldde eind vorige week Microsofts ongenoegen over het succes van het nieuwe besturingssysteem. Via een bron binnen het bedrijf vernam hij dat de softwaremaker zijn interne streefcijfers niet heeft gehaald.

In de wandelgangen worden de pc-makers aangewezen als een van de hoofdschuldigen voor de teleurstellende verkoop, omdat ‘zij niet in staat bleken te zijn om uit te voeren.’

[related_article id=”161452″]

In de Benelux is het opvallend om te zien hoe wisselvallig de beschikbaarheid is van Windows 8-toestellen. Ook hier op de redactie druppelen testtoestellen maar mondjesmaat binnen.

Let wel: Microsoft heeft nog geen verkoopcijfers vrijgegeven en Thurrott baseert zich op verschillende anonieme Microsoft-medewerkers.

Het is nog te vroeg na de lancering om oorzaken aan te wijzen, die velerlei kunnen zijn. Pas wanneer Microsoft met officiële cijfers komt, waarschijnlijk na het vakantieseizoen, is het pas mogelijk om een duidelijker beeld te krijgen van het succes van Windows 8.


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business