Nieuws

Softwareontwikkelaars ontevreden over eigen IT-afdeling

CA Technologies voerde een onderzoek naar de mening van softwareontwikkelaars in België en Nederland over de reputatie van hun eigen IT-afdeling. Het onderzoek is uitgevoerd onder Belgische en Nederlandse managers die verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van applicaties binnen grote ondernemingen. De resultaten zijn verre van positief.

70 procent van de softwareontwikkelaars maakt zich zorgen over wat anderen over "hun" IT-afdeling denken. De voornaamste oorzaak is het gebruik van verouderde methoden voor het ontwikkelen en het testen van applicaties.

Op het klaaglijstje staan ook de onderbezetting van hun afdeling, vanwege te weinig budget, en een te lage kwaliteit van het afgeleverde werk. Zo geeft 62 procent aan dat ze dikwijls releases met een verminderde functionaliteit in gebruik (moeten) nemen. 44 procent geeft zelfs toe dat ze regelmatig nog bugs vinden in nieuwe releases op het moment dat die al in gebruik zijn.

Toenemende complexiteit
Een extra uitdaging is naar verluidt de toenemende complexiteit van hun platform door de opkomst van mobiele en op de cloud gebaseerde applicaties. 

56 procent van de Belgische en 72 procent van de Nederlandse respondenten geeft aan dat de hoge eisen, wat betreft de beschikbaarheid van deze applicaties, leiden tot een forse versnelling van het ontwikkelen van nieuwe applicatie-releases. Tegelijkertijd geeft bijna de helft aan dat deze focus op beschikbaarheid ten koste gaat van de tijd en het budget om nieuwe functionaliteit aan applicaties toe te voegen.

“Softwareontwikkelaars raken gefrustreerd door de beperkingen van traditionele methoden voor het ontwikkelen en testen van applicaties. Ze moeten gemiddeld 5,7 releases per jaar opleveren. Een grote meerderheid verwacht bovendien dat komend jaar per nieuwe release beduidend meer nieuwe functionaliteit moet worden ontwikkeld," zegt Marc Sorée, Country Manager BeLux bij CA Technologies.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business