Shutter helpt je om je pc uit te schakelen of in de slaapstand te zetten een tijdstip dat jij dat wilt. Dus ook als je ligt te slapen. Vaak ben je bezig met taken op je pc die je aanwezigheid niet vereisen. Je downloadt een groot bestand, draait een virusscanner of rendert een groot videobestand. […]

Advertentie

Shutter helpt je om je pc uit te schakelen of in de slaapstand te zetten een tijdstip dat jij dat wilt. Dus ook als je ligt te slapen.

Vaak ben je bezig met taken op je pc die je aanwezigheid niet vereisen. Je downloadt een groot bestand, draait een virusscanner of rendert een groot videobestand.

[download_file]

Als je je pc de hele dag of nacht laat draaien, verbruik je onnodig veel stroom en dus is het handig om het kleine tooltje Shutter in te zetten. Daarmee kun je een teller in werking stellen of een specifiek tijdstip bepalen. Als het programma is gearriveerd bij de ingestelde tijd, kun je een specifieke actie in werking zetten.

Voor de hand ligt het afsluiten van je machine, maar je kunt ook de slaapstand inschakelen of juist een specifiek programma opstarten. Waar je Shutter voor wilt gebruiken, hangt natuurlijk af van je eigen gewoonten.

Klein maar fijn, deze assistent, die bovendien ook van afstand te bedienen is via een webinterface. Wederom een enorm handig tooltje, van de maker van onder meer ReNamer en CPUMon.