Het verlies van foto’s staat hoog bovenaan de lijst van zorgen van pc-gebruikers. Met PicBakcMan kun je gerust zijn, dankzij een veilige kopie naar alle clouddiensten die je kent. Het aantal cloudopslagdiensten is nog altijd groeiende en dan hebben we het nog niet eens over fotoportalen. Allemaal hebben ze een gratis gedeelte, waar je één […]

Advertentie

Het verlies van foto’s staat hoog bovenaan de lijst van zorgen van pc-gebruikers. Met PicBakcMan kun je gerust zijn, dankzij een veilige kopie naar alle clouddiensten die je kent.

Het aantal cloudopslagdiensten is nog altijd groeiende en dan hebben we het nog niet eens over fotoportalen. Allemaal hebben ze een gratis gedeelte, waar je één of meerdere GB’s cadeau krijgt voor het opslaan van muziek, documenten of foto’s.

[download_file]

De meeste mensen gebruiken inmiddels Dropbox, Picasa of SkyDrive voor een veilige back-up in de cloud van persoonlijke bestanden. Het gratis programma PicBackMan maakt echter op een geheel nieuwe manier gebruik van de luxe die cloudoopslag te bieden heeft.

PicBackMan voorziet een directe koppeling naar een groot aantal populaire clouddiensten, waaronder Flickr, Picasa, SkyDrive, Dropbox, Foursquare en Insta.gram. Je kunt vanuit het programma jezelf registreren bij deze diensten of inloggen bij bestaande accounts en het programma maakt dan een gelijktijdige back-up naar alle geselecteerde diensten.

Zo heb je een ideale en veilige back-up voor je meest geliefde foto’s, die weliswaar is beperkt door de bestandsgrootte die je tegoed hebt bij de aangesloten diensten. Je kunt in de instellingen wel instellen dat PicBackMan opnieuw probeert bij een mislukte back-up en kunt het programma ook opdragen om duplicaten over te slaan.

PicBackMan staat je niet alleen toe om mappen te koppelen aan de software, maar het is ook mogelijk een online account vast te maken. Zo worden foto’s die je naar een map kopieert automatisch geüpload en zijn online afbeeldingen veilig gekopieerd naar andere clouddiensten.

We raden je aan om nieuwe accounts aan te maken voor fotobackup, omdat je dan maximaal gebruik kunt maken van de gratis opslagruimte. Bovendien kun je met die dummy-accounts iets meer privacy inbouwen.

PicBackMan is voorlopig alleen voor Windows beschikbaar, maar versies voor iOS, Android en Mac OS X volgen binnenkort.