Microsoft heeft Skype voor Windows Phone 8 gelanceerd. Het softwarebedrijf maakt wel duidelijk dat het om een preview gaat, dus bepaalde functionaliteit kan nog wijzigen. De applicatie heeft ondersteuning om te chatten met Windows Live Messenger-contactpersonen en Facebookvrienden. Verder heeft de preview beperkte ondersteuning voor gesprekken op de achtergrond. Zo kan je inkomende Skype-oproepen ontvangen […]

Advertentie

Microsoft heeft Skype voor Windows Phone 8 gelanceerd. Het softwarebedrijf maakt wel duidelijk dat het om een preview gaat, dus bepaalde functionaliteit kan nog wijzigen.

De applicatie heeft ondersteuning om te chatten met Windows Live Messenger-contactpersonen en Facebookvrienden.

Verder heeft de preview beperkte ondersteuning voor gesprekken op de achtergrond. Zo kan je inkomende Skype-oproepen ontvangen zelfs wanneer de app niet op de voorgrond draait.

Ook nieuw is het videochatten op volledig scherm, wat mede mogelijk wordt gemaakt door de verhoogte processorvereisten in Windows Phone 8.

Nog een opmerkelijke functie: Skype "is er gewoon". Oproepen lijken op gewone telefoongesprekken en zitten volledig geïntegreerd in het mobiele besturingssysteem.

Microsoft merkt wel op dat de nieuwe Skype Windows Phone 8 vereist met minimaal 512 MB werkgeheugen.

Je kan de nieuwe Skype downloaden als je al een Windows Phone 8-toestel hebt via de Windows Phone Store.

 

Advertentie