Alleen al in de eerste zeven maanden van dit jaar gingen er in ons land meer dan één miljoen smartphones over de toonbank. Dat zijn er 73 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het onderzoeksbureau GfK Retail & Technology, dat de cijfers berekende, schat dat er dit jaar in België uiteindelijk zo’n 1,8 […]

Advertentie

Alleen al in de eerste zeven maanden van dit jaar gingen er in ons land meer dan één miljoen smartphones over de toonbank. Dat zijn er 73 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het onderzoeksbureau GfK Retail & Technology, dat de cijfers berekende, schat dat er dit jaar in België uiteindelijk zo’n 1,8 miljoen smartphones verkocht zullen worden.

Dit zou betekenen dat smartphones intussen al goed zijn voor de helft van de verkoop van mobiele telefoons op de Belgische markt.

De cijfers zijn verzameld voor de pas gelanceerde iPhone 5 van Apple verscheen. Die kan de smartphoneverkoop nog extra aanzwengelen. Hoeveel iPhones er zijn verkocht is niet bekend, maar operator Mobistar registreerde in de dagen voor de lancering in een mum van tijd al meer dan 10.000 klanten voor het toestel.

Tablets
Ook de tablet pc doet het goed in België met een verkoop van  450.000 tablets in de eerste 7 maanden. Dat is een stijging met maar liefst 255 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

GfK Retail & Technology verwacht een verkoop van ongeveer 800.000 tablets voor dit jaar.

Advertentie