Nieuws

Adobe synchroniseert patch-cyclus met Microsoft

Adobe neemt Microsofts schema voor lekkenreparaties over, de zogenaamde Patch Tuesdays. Een welkome beslissing die ruim laat komt

Deze dinsdag heeft Adobe een update uitgebracht die een rist aan Flashlekken plamuurt. Microsoft heeft ook al patches uitgebracht voor de browser Internet Explorer 10 die een ingebouwde versie van Flash heeft. In de toekomst zullen Adobe en Microsoft meer gesynchroniseerd lopen met hun beveiligingsupdates.

De nieuwe aanpak komt ruim laat. Flash heeft al heel lang vaak gapende gaten en oplossingen ervoor volgen niet echt een regelmatig schema. Door zich te enten op Patch Tuesday zal Adobe meer regelmatige updates krijgen.

[related_article id=”161452″]

Adobe had natuurlijk niet al te veel keuze. Microsoft heeft Flash Player in zijn IE10-browser ingewerkt op Windows 8. Voor consumenten gaat de synchronisatie niet zo’n grote impact hebben. Maar in bedrijven die hun updates zorgvuldig inplannen en dan alles wat er kapot gaat moeten repareren worden deze samenvallende updates positief onthaald. We kunnen immers uren debatteren over de verdiensten van Flash, maar feit blijft dat veel bedrijfssoftware er gebruik van maakt.

Adobe heeft een grote beveiligingsshietschijf op zijn rug en het kan alleen maar helpen als ze Microsofts timing voor updates gaan volgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business