De Europese Commissie maakt 120 MHz beschikbaar voor 4G-netwerken. Daarmee krijgt het snelle mobiele internet twee keer zoveel ruimte als in de VS. Het spectrum bevindt zich rond de 2 GHz band en mag momenteel enkel worden gebruikt voor UMTS (3G). Door de beslissing van Europa moeten lidstaten die ruimte nu ook toegankelijk maken voor […]

Advertentie

De Europese Commissie maakt 120 MHz beschikbaar voor 4G-netwerken. Daarmee krijgt het snelle mobiele internet twee keer zoveel ruimte als in de VS.

Het spectrum bevindt zich rond de 2 GHz band en mag momenteel enkel worden gebruikt voor UMTS (3G). Door de beslissing van Europa moeten lidstaten die ruimte nu ook toegankelijk maken voor 4G en dit ten laatste tegen 30 juni 2014.

Door de frequenties beschikbaar te maken wil de Europese Commissie 4G-netwerken meer ruimte geven. Meer spectrum betekent immers dat het netwerk meer capaciteit krijgt en meer toestellen een optimale snelheid kan bieden.

Vandaag is er nog geen nood aan zoveel ruimte omdat 4G in Europa nog in zijn kinderschoenen staat. Zo verklaarde Belgacom deze week nog bij de lancering van zijn 4G-aanbod dat het pas alle gekochte frequentieblokken zal gebruiken naarmate er meer gebruikers op het netwerk komen.

Tegen 2014 kan dag echter sterk omslaan. Net zoals bij 3G zal het netwerk en het aantal beschikbare toestellen blijven uitbreiden wat tot meer netwerkverkeer zal leiden.

Digitale agenda
Bovendien is draadloos supersnel internet een bijkomende troef in de digitale agenda van de Europese Commissie. Die stelt dat alle Europeanen tegen 2020 een verbinding van 30 Mbps moeten kunnen krijgen waarbij de helft van alle huishoudens tot 100 Mbps kan gaan.


Geen velden gevonden.