Bandizip 2.03 Zoek je grote bestanden te archiveren of via e-mail door te sturen dan doe je er goed aan die eerst zoveel mogelijk te comprimeren. Zo’n functie zit uiteraard wel ingebakken in Windows, maar BandiZip is sneller en biedt enkele handige extra’s. Het programma integreert zich in de Windows Verkenner maar laat zich tevens […]

Advertentie

Bandizip 2.03

Zoek je grote bestanden te archiveren of via e-mail door te sturen dan doe je er goed aan die eerst zoveel mogelijk te comprimeren. Zo’n functie zit uiteraard wel ingebakken in Windows, maar BandiZip is sneller en biedt enkele handige extra’s.

Het programma integreert zich in de Windows Verkenner maar laat zich tevens vanuit een overzichtelijke en uitnodigende interface bedienen. Het volstaat bijvoorbeeld bestanden of mappen naar het venster van Bandizip te verslepen om die meteen in een archiefbestand te kunnen onderbrengen.

[download_file]

Daarbij kan je zelf het gewenste archiefformaat instellen: ZIP, ZIPX, EXE, TAR of TGZ. Afhankelijk van je keuze komen er dan extra optie beschikbaar, waaronder de mogelijkheid om een archiefbestand automatisch te laten opsplitsen – handig als je zo’n bestand bijvoorbeeld op cd wil krijgen – , om de compressiegraad in te stellen (0, 1, 2 of 3) en om het archief eventueel met een wachtwoord te beveiligen.

Bandizip laat je niet allen archiefbestand creëren, je kan ze ook openen. Het aantal ondersteunde formaten is behoorlijk indrukwekkend: RAR, ACE, ALZ, APK, ARJ, BH, BZ, BZ2, CAB, EGG, GZ, J2J, JAR, IMG, IPA, ISO, LHA, LZH, LZMA, PMA, TBZ, TBZ2, TGZ, TLZ, TXZ, UDF, WAR, WIM, XZ, and Z.

Handig is in elk geval de ‘previewmodus’ waarbij je de inhoud van zo’n archiefbestand al kan zien zonder het archief effectief eerst uit te pakken.  Van hieruit kan je trouwens ook individuele bestanden uitpakken, verwijderen of aan het archief toevoegen. Bandizip voorziet bovendien in een controlefunctie die nagaat of het archief nog wel geheel intact is.

Je kan de interface van Bandizip in 18 verschillende talen oproepen, maar het Nederlands is daar (vooralsnog?) jammer genoeg niet bij.

Advertentie