Apple beslist over 4G op Belgische toestellen

Wie een iPhone 5 of de nieuwste iPad of iPad Mini heeft kan in principe op 4G. Tenminste als Apple dat toelaat.

Belgacom lanceert vandaag 4G en naar alle waarschijnlijkheid zullen Mobistar en Base hetzelfde doen. Daarmee komen we bij de vraag met welke smartphones en tablets we vandaag op 4G kunnen.

De telecomgigant maakte vandaag al bekend dat er in de loop van deze maand een 4G-model van de Galaxy SII van Samsung komt. In de komende maanden en vooral vanaf 2013 komen er meerdere toestellen op de markt.

[related_article id=”158256″]

Nochtans kunnen enkele toestellen van Apple technisch gezien perfect op het 1.800 Mhz netwerk dat Belgacom voor 4G gebruikt. Alleen laat Apple dat niet toe. Volgens Belgacom blokkeert de iphonemaker de technologie op Belgische toestellen.

“Het is aan Apple om dat te activeren en we hopen dat ze dat zo snel mogelijk gaan doen,” zegt Dominique Leroy, executive vicepresident voor de consumentenafdeling van Belgacom.

Belgacom heeft wel contact opgenomen met Apple om hen te wijzen op de beschikbaarheid van 4G in België. Het bedrijf heeft dus gevraagd om 4G op iPhones en iPads beschikbaar te maken, maar heeft van Apple nog geen antwoord gekregen op die vraag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business