Afgelopen week werd een man uit Bonheiden opgebeld door een vrouw die beweerde te werken voor ING Belgium. De vrouw met Nederlands accent vroeg om het rekeningnummer en wachtwoord van de ING-klant. De man liet zich echter niet vangen en nam het gesprek op. Op de geluidsopname is duidelijk te horen hoe de fraudeurs te […]

Advertentie

Afgelopen week werd een man uit Bonheiden opgebeld door een vrouw die beweerde te werken voor ING Belgium. De vrouw met Nederlands accent vroeg om het rekeningnummer en wachtwoord van de ING-klant.

De man liet zich echter niet vangen en nam het gesprek op. Op de geluidsopname is duidelijk te horen hoe de fraudeurs te werk gaan.

Op de vraag of de vrouw voor het kantoor in Bonheiden werkte reageerde ze ietwat verbaasd dat ze in Brussel werkt. Toen ze door had dat haar Nederlands accent opviel begon ze een vaag verhaal te vertellen: ze zou van ING Nederland zijn, maar in opdracht van ING België nu in Brussel werken.

Op het einde van het gesprek maakt de man duidelijk dat het gesprek werd opgenomen en dat het gesprek getraceerd zou worden door de politie. Dat laatste was misschien wat overdreven, maar het werkte wel: de vrouw deed eerst alsof zij hem niet verstond, en hing daarna op.

Opvallend is de professionaliteit waarmee de fraudeurs te werk gaan. Iemand die niet weet dat een bank nooit je wachtwoord vraagt, zal hoogstwaarschijnlijk zonder enige aarzeling zijn wachtwoord doorgeven, waarna de fraudeurs vrij spel hebben.

Advertentie