Nieuws

Ethiopische dorpskinderen hacken OLPC-tablets

Een experiment met One Laptop Per Child-tablets op het Ethiopische platteland heeft bemoedigende resultaten, zegt oprichter Nicholas Negroponte.

De OLPC-stichting gaf schoolkinderen in twee afgelegen dorpen in Ethiopië een aantal OLPC-tablets, ondanks het feit dat er geen leraren in de buurt zijn om uit te leggen hoe de toestellen werken.

Negroponte, die afgelopen week speechte op de EmTech-conferentie, zegt dat de kinderen snel in de gaten hadden hoe ze moesten omgaan met de technologie.

De eerste paar maanden hielden ze zich voornamelijk bezig met uitvinden hoe ze de tablets moesten gebruiken en herladen, maar na vijf maanden had de eerste pupil zich al toegelegd op het hacken van het Android-besturingssysteem.

“Ik dacht dat de kinderen met de dozen zouden spelen”, zegt Negroponte volgens Technology Review. “Binnen vier minute had een kind niet alleen de doos geopend, maar ook de aan/uit-knop gevonden en het toestel aangezet.”

Zonnepanelen
Het experiment met Motorola Xoom-toestellen, die zijn uitgerust met zonnepalen om ze op te laden, wordt daarom als een daverend success beschouwd. De kinderen, die wonen in een paar dorpen die meer dan honderd kilometer afliggen van hoofdstad Addis Ababa, gebruikten gemiddeld 47 apps per kind per dag.

Hoofdontwikkelaar Ed McNierney voegde toe hoe verrast hij was over de creativiteit van de plattelandskinderen. “Ze hadden de desktop compleet aangepast, zodat elke tablet er weer anders uitziet, ondanks het feit dat we software hadden geïnstalleerd om dat te voorkomen.”

“Een idioot in onze organisatie of in het Media Lab had de camera uitgeschakeld en ze hebben die aan de praat gekregen door Android te hacken”, voegt Negroponte daar aan toe.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business