We schreven er eerder al over: WeePeeTV, een alternatieve aanbieder van televisie, die volledig mikt op online streaming via je internetverbinding. In oktober haalde WeePee New Media Ventures nog één miljoen euro op. Chris Demeyere, communicatiedirecteur van het jonge bedrijf, wist toen te melden dat WeePeeTV nog dit jaar voor een beperkte groep gelanceerd zou worden. […]

Advertentie

We schreven er eerder al over: WeePeeTV, een alternatieve aanbieder van televisie, die volledig mikt op online streaming via je internetverbinding.

In oktober haalde WeePee New Media Ventures nog één miljoen euro op. Chris Demeyere, communicatiedirecteur van het jonge bedrijf, wist toen te melden dat WeePeeTV nog dit jaar voor een beperkte groep gelanceerd zou worden. Inmiddels is het november en is er meer duidelijkheid, zo laat Demeyere ons weten.

"WeePeeTV zal in de eerste helft van december lanceren. Initieel zal de dienst beschikbaar zijn voor vroege vogels. Diegenen die nu al op de mailinglijst staan, zullen sowieso een uitnodiging ontvangen. We mikken op een tweeduizend klanten in de eerste fase, maar er is nog ruimte op de mailinglijst".

WeePeeTV logo

Enkel via webbrowser

WeePeeTV zal in eerste instantie enkel via een webbrowser te benaderen zijn, zegt de woordvoerder van WeePee. Chrome en Safari (beide webkit-browsers) worden alvast ondersteund. Tegen de lancering volgende maand wil het bedrijf proberen ook ondersteuning te bieden voor andere browsers, zoals Firefox.

Op termijn komen er ook mobiele applicaties voor WeePee TV. Ook Smart TV-apps en een eigen settop-box behoren tot de mogelijkheden volgens WeePeeTV. Er zou volgens Demeyere al een eigen settop-box in ontwikkeling zijn, maar die zal niet klaar zijn tegen de lancering in december.

De website zal ook toegankelijk zijn via moderne smartphones, die iOS en Android 4.1+ als besturingssysteem hebben. Over oudere Android-versies wil Demeyere niks kwijt.

Beeldkwaliteit

De kwaliteit van de zenders zal in eerste instantie vastgesteld worden op een resolutie van 480i, wat vergelijkbaar is met de resolutie van analoge televisie, al kan daar snel verandering in komen. WeePeeTV werkt ook aan een aanbod dat over trage 3G-verbindingen kan gestreamd worden, maar hoe en wanneer dat zal zijn is nog niet gekend.

Aanbod

Chris Demeyere wil nog niks kwijt over het aanbod, maar zegt dat er bij de lancering voldoende zenders beschikbaar zullen zijn. Daarmee zegt het bedrijf hetzelfde als enkele maanden geleden: in juli vroeg het bedrijf nog via zijn Facebook-pagina welke zenders zeker niet mochten ontbreken.

Bijna zeker is dat Life!TV in het aanbod zal zitten. WeePeeTV en Life!TV maakten deze zomer al bekend samen te gaan werken.

Ook over de prijs wil Demeyere nog niks kwijt: "We hebben intern al een prijs in ons hoofd, maar die is nog niet klaar om gepubliceerd te worden".

Advertentie