De Surface is niet de enige hardware waar Microsoft aan werkt. Volgens The Wall Street Journal test het bedrijf momenteel zijn eigen smartphone. Het is volgens de zakenkrant onduidelijk of het toestel effectief op de markt zal komen, maar het wordt wel getest bij partnerbedrijven van Microsoft. De smartphone zou tussen de vier en vijf […]

Advertentie

De Surface is niet de enige hardware waar Microsoft aan werkt. Volgens The Wall Street Journal test het bedrijf momenteel zijn eigen smartphone.

Het is volgens de zakenkrant onduidelijk of het toestel effectief op de markt zal komen, maar het wordt wel getest bij partnerbedrijven van Microsoft. De smartphone zou tussen de vier en vijf inch groot zijn.

Het is niet de eerste keer dat er geruchten opduiken dat Microsoft aan zijn eigen smartphone werkt. Het bedrijf is traditioneel gezien een leverancier van software aan hardwaremakers zoals we dat vandaag kennen met Windows of met Windows Phone.

Software en hardware
Tegelijk wijkt het daar de laatste tijd langzaam van af. Microsoft-opperhoofd Steve Ballmer zei enkele weken terug tegenover aandeelhouders dat Microsoft voortaan een software- en hardwarebedrijf was. Het is dus niet uit te sluiten dat het na de Surface tablet ook een eigen telefoon op de markt brengt. Die laatste moest volgens de softwaregigant een voorbeeld in plaats van een concurrent zijn voor fabrikanten.

De vraag is hoe andere fabrikanten daarop inspelen. Zo heeft Nokia er vorig jaar voor gekozen om alleen nog smartphones met Windows Phone uit te brengen en presenteerde HTC zopas zijn 8X. Die laatste is volgens Ballmer het vlaggenschip van de Windows Phone 8-telefoons.

Als de telefoon er komt kan het zijn dat andere WP8-makers de concurrentie aangaan met sterkere toestellen aan betere prijzen, wat goed is voor de concurrentie. Al kan het evenzeer gebeuren dat die spelers net afhaken en zich gaan concenteren op Android.

Advertentie