Nieuws

Anders zoeken, anders surfen

Anders zoeken, anders surfen

Surf je nu eens op de ene pc, dan weer op een andere, of schakel je geregeld om tussen PC, iPhone en iPad, dan vind je het vast wel handig dat je op het andere toestel gewoon verder kunt surfen, met je open pagina’s, recente zoekopdrachten en favorieten in de aanslag. Dat – en meer – kan met Yahoo! Axis.

Yahoo! Axis komt in de vorm van een invoegtoepassing voor Internet Explorer, Chrome, Firefox of Safari, maar laat zich ook als een app downloaden voor je iPhone of iPad. Blijven we even bij de desktopversie, dan zal je na installatie een zwart, halftransparant balkje linksonder je browser aantreffen.

Dit balkje biedt je in eerste instantie een ‘alternatieve’ zoekmethode aan. Zodra je hier een zoekterm intikt, krijg je, naast een reeks suggesties, automatisch de zoekresultaten in de vorm van miniaturen te zien. Afhankelijk van wat je zelf kiest, zijn dat afbeeldingen dan wel miniaturen van webpagina’s.

Via een pijltjesknop kan je dan door deze miniaturen bladeren, waarna je de gewenste pagina maar hoeft aan te klikken. Op je iOS-toestel blader je eenvoudigweg met behulp van een veegbeweging. Handig is wel dat je de geopende pagina samen met de zoekresultaten in één browservenster te zien krijgt, zodat je bijvoorbeeld niet de Terug-knop hoeft in te drukken om nogmaals de resultatenlijst te zien.

Het is ook mogelijk een geopende pagina met een druk op de knop aan een favorietenlijst in Axis toe te voegen. Je kiest zelf in welke map je zo’n favoriet wil onderbrengen. Een aparte balk laat je toe binnen deze favorieten naar trefwoorden te zoeken.

Axis biedt je ook een gepersonaliseerde startpagina aan, waarin je je recente favorieten ziet staan, samen met alle recente zoekopdrachten die je op een van je toestellen met Axis hebt uitgevoerd. Logischerwijze moet je je daarvoor wel eerst aanmelden bij de service.

Je kunt de desktopapplicatie en de mobiele apps afhalen op de site van Yahoo Axis

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business