De verkoop van de Nexus 7 zit stevig in de lift. Volgens Asus gaan nu al bijna een miljoen van de Google-tablets per maand over de toonbank. Hoewel Google zelf nog geen officiële cijfers heeft vrijgegeven over het succes van zijn Nexus-lijn, laat de presentatie van de kwartaalcijfers van Asus een rooskleurig beeld zien. “In […]

Advertentie

De verkoop van de Nexus 7 zit stevig in de lift. Volgens Asus gaan nu al bijna een miljoen van de Google-tablets per maand over de toonbank.

Hoewel Google zelf nog geen officiële cijfers heeft vrijgegeven over het succes van zijn Nexus-lijn, laat de presentatie van de kwartaalcijfers van Asus een rooskleurig beeld zien.

“In het begin was het, bijvoorbeeld, 500.000 stuks per maand. Toen misschien zes- tot zevenhonderdduizend. En de laatste maand zat het aantal dicht bij het miljoen”, zegt financieel hoofd van Asus tegen de Wall Street Journal.

Asus maakte bekend dat zijn notebookdivisie stabiel presteert, met ongeveer 5 miljoen verkopen per maand. Maar de echte groei zit aan de tabletzijde, met een groei van 800.000 toestellen in het tweede kwartaal naar 2,3 miljoen tablets in het derde kwartaal.

Hoge verwachtingen
De Taiwanese fabrikant heeft hoge verwachtingen voor de nabije toekomst. Het schat in dat de tabletverkoop in het laatste financiële kwartaal van 2012 met 13 procent zal stijgen naar 2,6 miljoen stuks. En Asus verwacht dat de groei in 2013 nog veel explosiever zal toenemen.

Hoewel deze aantallen nog schril afsteken bij de 14 miljoen iPads die Apple in het derde kwartaal van 2012 verkocht, lijkt het er steeds meer op dat met de Nexus-tablets de eerste serieuze tegenstrever voor Apples dominantie op de tabletmarkt is gearriveerd.

Google is alleszins van plan om het succes van de Nexus 7 voort te zetten. Begin deze week presenteerde het de Nexus 10, een betaalbare high-end tablet met Android 4.2 van Samsung.

Dit toestel maakte zijn opwachting samen met het nieuwe vlaggenschip voor Android-smartphones: de Nexus 4 van LG.

Advertentie