Acer stelt de lancering van zijn Windows RT-tablets uit tot het duidelijk wordt hoe succesvol Microsoft’s Surface-tablet is. Volgens persbureau Reuters was Acer van plan om zijn ARM-tablets met Windows RT begin volgend jaar te introduceren. Maar omdat Microsoft Surface RT met gemengde gevoelens is ontvangen, heeft de pc-bouwer nu besloten om nog even te […]

Advertentie

Acer stelt de lancering van zijn Windows RT-tablets uit tot het duidelijk wordt hoe succesvol Microsoft’s Surface-tablet is.

Volgens persbureau Reuters was Acer van plan om zijn ARM-tablets met Windows RT begin volgend jaar te introduceren. Maar omdat Microsoft Surface RT met gemengde gevoelens is ontvangen, heeft de pc-bouwer nu besloten om nog even te wachten tot het tweede kwartaal van 2013.

“We hadden oorspronkelijk een erg agressieve strategie om aan het begin van volgend jaar op de markt te komen, maar vanwege Surface zijn we veel voorzichtiger geworden, hoewel onze productontwikkeling niet stil staat”, zegt Acer-topman Jim Wong tegen Reuters.

Acer heeft in het recente verleden felle kritiek geuit op Microsoft’s strategie rondom Windows 8 en Windows RT, de aparte versie die speciaal is gemaakt voor toestellen die draaien op de ARM-processorarchitectuur.

Het bedrijf zag dat Microsoft hardwarepartners als Asus en Lenovo in de wielen rijdt door zijn Surface RT aan te bieden voor een lagere prijs dan hun eerste Windows RT-tablets.

“Ik weet niet wat de volgende stap is, wat Microsoft zal doen”, aldus Wong.
 


 

Advertentie