Ronde knop in de hoek, waar ben je toch? IObit Startmenu8 brengt de startknop terug in Windows 8, voor al die mensen die hem niet kunnen missen. Op tablets vinden we het nieuwe Windows 8-startscherm erg goed werken, maar op veel traditionele computers zullen veel mensen niet blij zijn met de aanwezigheid van de tegelmuur. […]


Ronde knop in de hoek, waar ben je toch? IObit Startmenu8 brengt de startknop terug in Windows 8, voor al die mensen die hem niet kunnen missen.

Op tablets vinden we het nieuwe Windows 8-startscherm erg goed werken, maar op veel traditionele computers zullen veel mensen niet blij zijn met de aanwezigheid van de tegelmuur.

[download_file]


Er zijn al een paar softwaremakers die al een vervangende startknop hebben gemaakt, maar die van IObit is erg effectief en is bovendien geheel gratis.

StartMenu8 kan, als je dat wilt, zorgen dat je nooit meer het nieuwe startscherm onder ogen hoeft te krijgen. Niet alleen slaat het de nieuwe interface standaard over bij het opstarten, maar het kan ook ‘hot corners’ uitschakelen en de nieuwe Charms-balk het zwijgen opleggen.

Het startmenu dat het op de vertrouwde plaats zet van de Windows 8-desktop lijkt bovendien als twee druppels water op het exemplaar in Windows 7. Ook de koppelingen naar Windows-bibliotheken en het controlepaneel ontbreken niet.

Dit programma is alleen geschikt voor Windows 8, omdat Windows RT-toestellen geen installatie van x86-desktopsoftware toelaten. Maar als je een upgrade hebt gedaan van je laptop of pc naar Windows 8 of een schone installatie hebt gedaan, is dit een prima keuze om je langzaam te laten wennen aan het nieuwe Windows.

IObit StartMenu 8 is voorlopig bètasoftware en we hopen dat de fabrikant het programma gratis zal houden voor zijn gebruikers.