Nieuws

7 redenen waarom Windows RT de moeite is

Windows RT is een vreemde eend in de bijt. Het is een soort Windows, maar geen volledige Windows 8. Toch zijn er een paar onmiskenbare voordelen aan verbonden.

RT toont het beste van Windows 8
Het gaat het om een beperkte versie van Windows 8, toch kan je op dit systeem alle nieuwigheden ontdekken. De nieuwe interface, de mogelijkheid om twee apps op één scherm te tonen, de live tiles, een zeer krachtige zoekfunctie vanaf het startscherm en natuurlijk de charms bar vanaf waar je kan zoeken, delen of verbinding maken met andere toestellen.

Vaarwel malware
Windows RT is bedoeld voor toestellen op ARM-chips. Dat wil zeggen dat alle malware die werd gemaakt voor de X86-versies van Windows er niet op werkt. Hoogstwaarschijnlijk zal er vroeg of laat wel malware opduiken, maar op dit moment is Windows RT een onbeschreven blad op veiligheidsvlak.

Het blijft weliswaar opletten voor zaken als social engineering, bijvoorbeeld e-mails die je overtuigen om geld te storten naar een eenzame Russische. Maar over malware hoef je je even geen zorgen te maken.

De Surface
Microsoft heeft zich voor het eerst zelf gewaagd aan een tablet en die combinatie van software en hardware brengt een uniek concept met zich mee. Zo is er geen schijn van kans dat er hier rechtszaken komen zoals Apple tegen Samsung. Het gaat om een gloednieuw product en niet zomaar een zoveelste Androidvariant of een nieuwe iPad die er na vier versies nog steeds uitziet als het toestel van de eerste generatie.

De kostprijs van de Surface RT
Met 499 dollar (479 euro in Duitsland) voor 32 GB zonder toetsenbord is de Surface geen koopje zoals de Nexus 7 maar het is ook geen dure vogel. Bovendien is RT de goedkoopste manier om aan een toestel met de Windows 8 interface te geraken.

Microsoft Office
Windows RT mist een aantal functies ten opzichte van Windows 8 maar Microsoft zorgt er wel voor dat je bij het besturingssysteem een gratis Office 2013 krijgt. Voor wie het zich afvraagt: het is geleden van 1983 dat Microsoft nog eens een onderdeel van Office gratis weggaf.

Betere batterij
ARM-chips verbruiken minder dan X86 processors waardoor toestellen op Windows RT het langer zullen uitzingen dan hun grotere en krachtigere varianten op Windows 8.

Iets voor Windows-haters
Wie een hekel heeft aan de oudere versies van Windows krijgt met RT een heel nieuwe ervaring. De desktopmodus werkt enkel voor Office en enkele geavanceerde instellingen, waardoor je hoofdzakelijk in de nieuwe interface werkt.

Gewoontedieren zullen ongetwijfeld moeten wennen aan Windows RT, maar wie de software van Microsoft al lang beu was, krijgt hier een volledig nieuwe ervaring.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business