Nieuws

Data vergrendelen

Data vergrendelen

Of het nu om financiële data of om data van een luchtiger soort, sommige gegevens houd je nu eenmaal graag verborgen. Dat gaat heel makkelijk met My Lockbox: map vergrendelen en  klaar.

Tijdens de installatie tracht My Lockbox nog wat software van een derde partij op je pc te zetten, maar dat kan je gelukkig omzeilen door een vinkje weg te halen. Start je de tool de eerste keer op, dan vraagt die om een wachtwoord. Gezien precies dit wachtwoord wordt gebruikt om je data te vergrendelen, kies je maar best een stevig exemplaar.

[download_file]

Meteen erna duid je aan welke map je precies wil vergrendelen. In de gratis versie ben je jammer genoeg beperkt tot één enkele map en wordt de beheermodule ook door een klein advertentiepaneel ontsierd.

Zodra je de map versleuteld hebt, is die niet langer zichtbaar. Alleen door My Lockbox te openen en je wachtwoord in te voeren, krijg je nog toegang. Een back-up maken van je vergrendelde gegevens is niet zomaar mogelijk, tenzij natuurlijk je die back-up ergens in leesbare vorm opslaat.

Via een paneel met ‘geavanceerde’ opties kan je ervoor zorgen dat de bewuste map automatisch op slot gaat als de pc in slaapstand gaat of na x-aantal minuten van inactiviteit. Het is ook mogelijk een eigen sneltoets te koppelen aan My Lockbox en je kan ook specifieke processen alsnog toegang geven tot die vergrendelde map.

Denk echter niet dat My Lockbox ‘waterdicht’ is. Dat lijkt wel zo zolang je je systeem op de reguliere manier opstart, maar het volstaat de pc bijvoorbeeld vanaf een live Ubuntu-cd te booten om alsnog toegang te krijgen tot de (niet langer vergrendelde) map! Dat bewijst nog maar eens dat beveiliging door obfuscatie (lees: verbergen en vergrendelen) niet volstaat en dat eigenlijk alleen een stevige versleuteling afdoende is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business