Nieuws

Appwinkel Firefox komt naar Android

De Mozilla Foundation brengt de Firefox Marketplace voor het eerst uit op zijn Android-browser en vraagt moedige gebruikers om feedback.

In de laatste testversie van Firefox voor Android, die Mozilla ‘Aurora’ noemt, kunnen vroege gebruikers vanaf webapplicaties installeren die worden geopend via de Android-browser. Niet alleen gebruikers kunnen testen, maar ontwikkelaars kunnen hun apps zo ook een plekje geven in de softwarewinkel.

“We hopen dat Aurora-gebruikers, onze geweldige early adopters, de Firefox Marketplace op hun Android-telefoons zullen ervaren en ons vertellen wat ze er van denken”, zegt hoofdprogrammeur van Mozilla Labs Bill Walker in een blogbericht.

[related_article id=”158662″]


“Ons doel is om zoveel mogelijk feedback te verzamelen over het ontwerp, bruikbaarheid, prestaties, betrouwbaarheid en inhoud van de Marketplace”, aldus Mozilla.

“We hebben de Marketplace gebouwd om ontwikkelaars de kans te geven om rijk gevulde, immersieve apps te bouwen, distribueren en ten gelde te maken, die gebruik maken van webtechnologieën als HTML, JavaScript en CSS”, voegde de opensourcestichting daar aan toe.

Ontwikkelaars startten afgelopen februari met de bouw van de eerste Firefox-webapps en nu zijn de eerste resultaten dus uit te proberen. Mozilla verwacht volgend jaar niet alleen een bèta te kunnen uitbrengen van de Marketplace, maar ook zijn besturingssysteem Firefox OS zal dan het levenslicht zien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business