Staatsveiligheid bezorgd om Huawei

De Belgische staatsveiligheid is op zijn hoede voor de Chinese telecomfabrikant Huawei. De angst uit de VS lijkt naar hier over te waaien.

Volgens persbureau Belga maakt staatsveiligheid zich ernstige zorgen omdat het bedrijf actief is in de Belgische telecomsector. Specifiek de veiligheid en vertrouwelijkheid van het telefoonnetwerk kan een risico lopen.

Wel kan staatsveiligheid volgens Belga bevestigen noch ontkennen dat de hardware van Huawei  correct wordt gebruikt. Maar het bedrijf wordt met extra aandacht gevolgd.

[related_article id=”161920″]

Met de uitspraken volgt de Belgische staatsveiligheid de vrees van de Amerikanen. Daar wordt niet uitgesloten dat het Chinese bedrijf banden heeft met de Chinese overheid. Door zijn telecomapparatuur massaal aan te bieden op Westerse markten, zou het nadien kunnen terugslaan met spionage of cyberaanvallen.

Maar de realiteit is dat het vandaag vooral om angst gaat. Vooralsnog is er geen bewijs gevonden dat Huawei zijn producten gebruikt voor spionage.

Toen ZDNet recent nog bij Huawei in de VS op bezoek was werd dat zelfs meermaals benadrukt. Het bedrijf laat zijn producten ook door externe bedrijven onderzoeken, net om te kunnen aantonen dat er niets mis is met zijn apparatuur.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business