Belgacom zal binnen een tweetal weken zijn 4G-netwerk commercieel activeren. De uitrol concentreert zich op een aantal steden. Het bedrijf deed de aankondiging in de marge van een persconferentie rond vectoring, een nieuwe breedbandtechnologie. Belgacom wil een zeer grondige dekking in vijf Belgische steden en een goede dekking in vier andere steden. De vijf steden […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Belgacom zal binnen een tweetal weken zijn 4G-netwerk commercieel activeren. De uitrol concentreert zich op een aantal steden.

Het bedrijf deed de aankondiging in de marge van een persconferentie rond vectoring, een nieuwe breedbandtechnologie. Belgacom wil een zeer grondige dekking in vijf Belgische steden en een goede dekking in vier andere steden.

De vijf steden met de beste dekking zijn Antwerpen, Gent, Leuven, Namen en Luik. Verder krijgen ook Hasselt, Mons, Waver en Haasrode een 4G-signaal. Brussel staat voorlopig niet op de lijst. Al ligt dat niet aan Belgacom.

Brussel
“Brussel zit er niet bij omwille van de 3 volt per meter-regel. Daardoor zouden we meteen honderden antennes moeten bijplaatsen, wat niet evident is,” zegt Geert Standaert EVP service delivery engine & Wholesale van Belgacom.

De snelheid zal volgens Standaert ‘double digit’ zijn, met 10-20 Mbps download en tot 10 Mbps upload. “Op een terrasje moet je bijna een wifi-ervaring krijgen,” klinkt het.

Of Belgacom de 4G-snelheid zal aanbieden met een aangepast abonnement zal op de lancering moeten blijken. Wel plant het bedrijf onder meer dongles, waarmee bestaande smartphones ook op het netwerk kunnen, door het LTE-signaal om te zetten in wifi.