De Amerikaanse online winkel van Microsoft heeft korte tijd de prijs van zijn Surface-tablet vertoond. Die liggen ongeveer gelijk aan de iPad. Techsite The Verge zag vanochtend dat op de Microsoft Store prijzen en versies te vinden waren van de aanstaande Surface-tablet, die het bedrijf vier maanden geleden aankondigde. De informatie is inmiddels al niet […]

Advertentie

De Amerikaanse online winkel van Microsoft heeft korte tijd de prijs van zijn Surface-tablet vertoond. Die liggen ongeveer gelijk aan de iPad.

Techsite The Verge zag vanochtend dat op de Microsoft Store prijzen en versies te vinden waren van de aanstaande Surface-tablet, die het bedrijf vier maanden geleden aankondigde. De informatie is inmiddels al niet meer te vinden op de site.

Voor 32 GB opslag vraagt Microsoft 499 dollar, maar dat is wel zonder de Touch Cover, een beschermhoes die dubbelt als toetsenbord. Met Touch Cover kost deze versie 599 dollar. Dat is dezelfde prijs als de Wifi-uitvoering van de nieuwste iPad met 32 GB opsla.Het 64 GB-model, tenslotte, zal 699 dollar kosten, inclusief Touch Cover.

Het is wel belangrijk om te vermelden dat het hier draait om de Windows RT-versie van de Microsoft Surface, die draait op een ARM-processor. In tegenstelling tot de Windows 8-variant zal deze Surface niet in staat zijn om klassieke Windows-programma’s te draaien. Naar verwachting zal Microsoft hogere prijzen vragen voor deze ‘zakelijke’ Surface.

Het gaat hier weliswaar om de Amerikaanse prijzen en het is ook nog niet bekend of de Microsoft Surface zal worden verkocht in de Benelux. Recent opgedoken advertenties in Parijs wijzen er echter op dat Microsoft van plan is om zijn allereerste tablet ook aan deze kant van de oceaan te slijten.

Microsoft zal officieel beginnen met de verkoop op 26 oktober, de dag waarop Windows 8 officieel wordt gelanceerd.