Nieuws

Google werkt aan malwarescanner Android

Van alle mobiele platforms is de kans op een malwarebesmetting op Android het grootste, maar Google blijkt nu te werken aan een scanner die dit risico moet verlagen.

De site Android Police ontdekte na een update van Google Play, de appwinkel van het Android-platform, dat Google verschillende elementen heeft toegevoegd die wijzen op een heuse malwarescanner.

Niet alleen zijn in de code vermeldingen opgenomen als App Check en ‘Google recommends that you not install this app’, maar Android Police vond ook nieuwe logo’s die wijzigen op  extra securityfuncties.
In tegenstelling tot Googles bestaande malwarecontrole, Bouncer, die aan de serverzijde apps controleert die hun weg vinden naar Google Play, zal deze nieuwe scanner zijn werk doen op het toestel zelf.

[related_article id=”158662″]

Blokkade verdachte apps
Niet alleen zal het reeds geïnstalleerde apps controleren op verdacht gedrag, maar het zal ook apps met een slechte reputatie blokkeren als je die wilt installeren. Volgens Android Police is er wel een mogelijkheid opgenomen om de installatie alsnog door te zetten.

De ontwikkeling van een Android-virusscanner is een goede verklaring voor de recente overname van VirusTotal. Dit bedrijf, gespecialiseerd in de analyse van verdachte bestanden en websites, werd in september voor een onbekend bedrag ingelijfd. Volgens The Next Web had VirusTotal al een Android-app in het gamma dat apps in Google Play vergeleek met zijn database met verdachte bestanden.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe malwarescanner officieel zal worden geactiveerd, maar we verwachten dat de eerstvolgende grote update van het besturingssysteem zich uitstekend leent voor de introductie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business