Samsung Galaxy Nexus weer te koop in VS

Het verkoopsverbod op de Samsung Galaxy Nexus is in beroep definitief opgeheven. De reden voor het verbod is overdreven vindt de rechter.

De Galaxy Nexus heeft unified search, een zoekfunctie waarmee je tegelijk online als op je telefoon kan zoeken. Maar na een klacht van Apple besloot de rechter dat dit een patent van laatstgenoemde schendde.

Dat leidde in juni tot een verkoopsverbod wat later tijdelijk weer werd opgeheven. Maar de rechtbank in beroep maakt dat tijdelijke nu definitief. Het toestel mag in de winkelrekken blijven.

[related_article id=”158256″]

In zijn vonnis zegt de rechter dat het aanwezig zijn van unified search op de Nexus onvoldoende is om een verbod op het toestel te eisen.

“De bevindingen van het districtshof zeggen dat sommige consumenten die de iPhone 4S zouden kopen Siri leuk vinden omwille van zijn begrijpende zoekresultaten. Maar dat suggereert onvoldoende dat consumenten de Galaxy Nexus zouden kopen omwille van zijn verbeterde zoekresultaten.” Aldus het vonnis.

“Specifiek kan een applicatie deels goed verkopen omwille van een bepaalde functie, maar dat betekent niet dat die functie voor een goede verkoop zorgt als ze op zichzelf werd verkocht.”

Dat betekent dat de functie waarvan Samsung het patent schendt, niet noodzakelijk voor meer verkochte smartphones zorgt. Volgens de rechtbank geeft Apple’s eigen rondvraag aan dat unified search niet een van de vijf belangrijkste redenen is om voor een smartphone op Android te kiezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business