De typische Twitteraar is een jonge vrouw van rond de 20 met een iPhone. Beevolve, een bedrijf dat sociale media monitort, heeft 36 miljoen Twitter-accounts onderzocht, om op die manier het profiel van de typische Twitteraar in kaart te brengen. De studie is ontzettend gedetailleerd en biedt een overzicht van de meest uiteenlopende statistieken. We […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!De typische Twitteraar is een jonge vrouw van rond de 20 met een iPhone.

Beevolve, een bedrijf dat sociale media monitort, heeft 36 miljoen Twitter-accounts onderzocht, om op die manier het profiel van de typische Twitteraar in kaart te brengen. De studie is ontzettend gedetailleerd en biedt een overzicht van de meest uiteenlopende statistieken. We zetten er een paar op een rij.

Maar liefst 50,99% van de Twitteraars woont in de Verenigde Staten. Ierland sluit de top 10 af met een aandeel van 0,85% gebruikers. Aangezien België niet eens voorkomt in de top 10, is het aandeel Belgische Twitteraars dus zeer gering.

53% van de Twitter-gebruikers zijn vrouwen. In de ontwikkelde landen is de verdeling tussen man en vrouw ongeveer gelijk, behalve in Frankrijk, waar 60% van de Twitteraars mannen zijn. In ontwikkelingslanden is het verschil nog veel groter. India telt bijvoorbeeld slechts 10% vrouwelijke gebruikers.

Twitter is een erg jong medium. 73,7% van de gebruikers is tussen de 15 en 25 jaar. Slechts 6% is ouder dan 45. Bij de jongere gebruikers (tot 25 jaar) zijn de vrouwen in de meerderheid. Vanaf 35 jaar neemt het aandeel van de vrouwen af, en zijn de mannen in de meerderheid.

Maar liefst een vierde van de gebruikers heeft nog nooit getweet. De gemiddelde Twitter-account heeft tijdens de afgelopen 3 jaar zo’n 794 tweets verstuurd. Vrouwen tweeten beduidend meer dan mannen. Bovendien is er ook een duidelijke samenhang tussen het aantal tweets en het aantal volgers.

Gemiddeld heeft een Twitteraar 208 volgers. De meerderheid (81,1%) heeft er echter minder dan 50 en 6% heeft geen enkele volger. De gemiddelde Twitter-gebruiker volgt 102 mensen. Toch is er opnieuw een meerderheid (74,1%), die zelf minder dan 50 mensen volgt. 1 op 10 gebruikers volgt niemand

Bijna 12% van de Twitter-accounts staat op privé. Vooral vrouwen bewaren liever de controle over wie hun tweets te zien krijgt. 63,3 % van de vrouwelijke Twitteraars heeft een privé-account.

Wanneer men mobiel twittert, doet 68,9% dat via een iOS-toestel. 31,1% stuurt zijn tweets de wereld in vanop een Android. De meerderheid (68%) geeft trouwens de voorkeur aan een app in plaats van de webbrowser om te twitteren.