VMware breidt suite uit

Het pas gelanceerde virtualisatiepakket VMware Cloud Suite wordt al meteen uitgebreid met  vCloud Automation Center 5.1.

In augustus stelde het bedrijf in San Francisco zijn suite  voor, een totaalpakket om de cloud in je bedrijf te beheren. Op VMworld Europe in Barcelona kondigt kersvers CEO Pat Gelsinger aan dat ook vCloud Automation Center daar aan wordt toegevoegd.

vCloud Automation Center is gebaseerd op DynamicOps, een bedrijf dat VMware afgelopen zomer overnam. De software handelt als beheerder van diensten zodat binnen je bedrijf beleidsgebaseerde provisioning mogelijk is. Dit zowel op publieke en private clouds als fysieke infrastructuur, meerdere hypervisors en Amazon Web Services.

“Vandaag kondigen we een nieuwe dienst aan in ons portfolio, eenvoudig, geautomatiseerd management voor de cloud,” aldus Gelsinger.

VMware breidt suite uit

De bedoeling is dat je als gebruiker (met voldoende machtigingen), ontwikkelaar of zakelijke gebruiker volledig zelf nieuwe cloudonderdelen kan kiezen en samenstellen of bestaande middelen beheren. VMware zelf spreekt van een cross-cloud etalage.

Verbeteringen
Verder zijn er nog een aantal producten die worden uitgebreid. vFabric Application Director 5.0 krijgt een uitgebreidere ondersteuning voor Exchange, SQL Server, SharePoint, Java, .net en Ruby on Rails. Ook vCloud Connector 2.0 wordt verbeterd.

vCenter Operations Management Suite 5.6 krijgt dan weer meer compliance-inzichten aan het dashboard, wat het makkelijker moet maken om proactief compliance af te dwingen in het IT-beleid.

VMware IT business Management Suite 7.5 moet het mogelijk maken om de kosten en prestaties van de cloud te meten. Dat moet zorgen voor meer transparatie bij het gebruik van de cloud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business