Wie zit te wachten op de nieuwe lichting BlackBerry-telefoons heeft nog meer geduld nodig. Een analist schat dat fabrikant RIM de lancering nog eens twee maanden zal uitstellen. Het Canadese bedrijf had eerder dit jaar besloten dat de nieuwe toestellen, die zullen draaien op het langverwachte BlackBerry 10, pas zullen arriveren in het “eerste kwartaal” […]

Advertentie

Wie zit te wachten op de nieuwe lichting BlackBerry-telefoons heeft nog meer geduld nodig. Een analist schat dat fabrikant RIM de lancering nog eens twee maanden zal uitstellen.

Het Canadese bedrijf had eerder dit jaar besloten dat de nieuwe toestellen, die zullen draaien op het langverwachte BlackBerry 10, pas zullen arriveren in het “eerste kwartaal” van volgend jaar, dus tussen januari en maart.

Jefferies-analist Peter Misek verwacht nu dat dit eerder maart dan januari 2013 zal worden. “We hadden gehoopt op een lancering in januari, maar zien maart nu als een meer waarschijnlijke datum”, zegt hij.

RIM-directeur Richard Piasentin zei afgelopen zomer tegen onze collega’s van Cnet News dat de onderneming weigert ‘om een ondermaats product uit te brengen.’ Het besloot daarom om de openbaring van zijn nieuwe familie BlackBerry’s naar een later tijdstip uit te stellen, zodat ‘een meer gepolijst product de blikken op zich gevestigd krijgt en zo oude BlackBerry-gebruikers kan terugwinnen.’

Misek, die zijn bevindingen in een onderzoeksrapport voor investeerders neerpende, zegt dat mogelijke overnamepartijen van RIM de kat uit de boom zullen blijven kijken. “We denken dat de zakelijke onzekerheid inhoudt dat partijen hoogstwaarschijnlijk RIM niet zullen aankopen of onder licentie brengen tot BB10 is gelanceerd”, schrijft hij.

Advertentie