Nieuws

Mozilla waarschuwt voor lek in Firefox 16

Mozilla heeft Firefox 16, dat afgelopen dinsdag uitkwam, tijdelijk teruggetrokken vanwege een beveiligingslek in de nieuwste versie van de webbrowser.

“Het lek kan een malafide website mogelijk toelaten om te bepalen welke andere websites een gebruiker heeft bezocht,”  schreef Michael Coates, directeur voor beveiliging bij Mozilla in een blogpost. “Op dit moment hebben we geen enkele indicatie dat deze kwetsbaarheid reeds misbruikt wordt.”

Terwijl Mozilla werkt aan een oplossing voor het probleem, raden ze gebruikers aan om voorlopig hun browser nog niet te upgraden. Firefox 16 werd dan ook tijdelijk van de installatiepagina verwijderd en opnieuw vervangen door versie 15.0.1. Opgelet, want via de downloadpagina met links voor verschillende landen en systemen kan je wel nog steeds Firefox 16 downloaden.

Wie versie 16 reeds geïnstalleerd heeft, kan uit voorzorg downgraden naar de vorige versie of wachten op een update waarin Mozilla de problemen heeft aangepakt. Die update zou normaal gezien later vandaag moeten verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business