Appshift: Siri gebruiken in Windows 7

Met Project Appshift zorgt VMware er voor dat een gevirtualiseerde Windows 7 even bruikbaar blijft op een tablet of smartphone. Inclusief spraakbesturing.

De opzet is dat de gebruikservaring eigen aan Windows 7 overeind blijft op toestellen die geen muis of toestenbord hebben.

Gebruikservaring speelt een belangrijke rol bij virtualisatie. Je mag dan wel een Windows-systeem op eender welk toestel kunnen virtualiseren, dat maakt het niet makkelijker om vensters te sluiten of menu’s op te roepen met een aanraakscherm.

Project appshift probeert dat te verhelpen met aanpassingen rond het besturingssysteem, afhankelijk van je toestel. Zo kan je recente documenten of documenten vlot oproepen met een speciaal menu dat los staat van de klassieke Windows.

Andere aanpassingen zijn onder meer de mogelijkheid om een  toepassing af te sluiten op een virtuele Windows door lang te drukken op het scherm.

Bijzonder praktisch is de mogelijkheid om te zoomen en heel precies tekst te selecteren, een functie die zelfs bij een aantal moderne smartphones vandaag niet aanwezig is of te matig is uitgewerkt. Dat terwijl smartphones aanvankelijk werktoestellen waren, tenminste voor de Facebook-app verscheen.

Siri op Windows

Dit soort aanpassingen leiden soms tot opmerkelijke nieuwe functies. De opmerkelijkste was ongetwijfeld een virtuele Windows-machine op een iOS 6-toestel.

Hier kan je Siri, de spraakbesturing van iOS 6, bevelen geven om in je virtuele Windows-omgeving handelingen uit te voeren


Verder in de keynote van Steve Herrod werd er nog meer ingegaan op usability. Wie op zijn ipad een reeks zakelijke gevirtualiseerde apps wil draaien, hoeft binnen die reeks apps niet telkens in te loggen. In onderstaand filmpje zien we zo hoe je vanaf je tablet naadloos Windows 7 opstart.


Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business