Windows 8 bevat tal van nieuwigheden, helaas lijken nieuwe pc’s nog steeds gevuld te zijn met ongewenste vooraf geïnstalleerde software. De lancering van het nieuwe besturingssysteem is nog enkele weken van ons af maar de Amerikaanse computerverkoper HSN biedt vandaag al vijf pc’s van Acer en Gateway met Windows 8 aan. Allen met Windows 8 […]

Advertentie

Windows 8 bevat tal van nieuwigheden, helaas lijken nieuwe pc’s nog steeds gevuld te zijn met ongewenste vooraf geïnstalleerde software.

De lancering van het nieuwe besturingssysteem is nog enkele weken van ons af maar de Amerikaanse computerverkoper HSN biedt vandaag al vijf pc’s van Acer en Gateway met Windows 8 aan. Allen met Windows 8 logo en de belofte dat ze meteen kunnen worden verscheept.

Dat is vreemd want Windows 8 mag in principe nog niet worden verkocht voor de officiële lancering eind oktober.

Ook Windows 8 bevat crapware.

Als je de foto’s nader bekijkt, dan is het belangrijkste verschil met oudere systemen dat de trackpad is vernieuwd zodat je vlot naar de rand van het scherm kan bewegen om het Charms menu op te roepen en vlot te wisselen tussen aps. Tegelijk zijn de Acer-notebooks voorzien van een aanraakscherm.

Maar helaas bevatten de toestellen ook een oud zeer van Windows: Ze zijn allemaal voorgeïnstalleerd met software waar je niet om hebt gevraagd. Een probeerversie van Office voor 60 dagen, Adobe Reader, Norton Security Suite voor 60 dagen, Adobe reader, Flash, Nero 12 Essentials, CyberLink PowerDVD enz…

Ook Windows 8 bevat crapware.

Het nadeel van zulke software is dat ze je onnodig storen. Zo is zeniet altijd evident om ze vlot te verwijderen. Bovendien gaat het meestal om demo’s die na enkele weken of maanden niet meer werken. Of om zeer vereenvoudigde versies waarbij je moet bijbetalen voor bijkomende functies.

Bovendien verwacht je van een nieuwe pc de beste prestaties. Terwijl al die ongewenste, vaak deels onbruikbare, software je computer meteen iets trager maken.

Advertentie