Samsung beleeft een geweldig financieel jaar, vooral dankzij de explosieve populariteit van zijn Galaxy-smartphones. In het derde financiële kwartaal liet de Koreaanse gigant een brutowinst van 8,1 biljoen won aantekenen (zo’n 5,6 miljard euro). Dat is vrijwel een verdubbeling (90 procent) vergeleken met dezelfde periode vorig jaar en 20 procent beter dan het voorgaande kwartaal. […]

Advertentie

Samsung beleeft een geweldig financieel jaar, vooral dankzij de explosieve populariteit van zijn Galaxy-smartphones.

In het derde financiële kwartaal liet de Koreaanse gigant een brutowinst van 8,1 biljoen won aantekenen (zo’n 5,6 miljard euro). Dat is vrijwel een verdubbeling (90 procent) vergeleken met dezelfde periode vorig jaar en 20 procent beter dan het voorgaande kwartaal. Het is al het vierde kwartaal op rij dat Samsung recordwinsten boekt.

De fikse groei heeft vooral te maken met de populariteit van zijn mobiele toestellen. Onlangs meldde het bedrijf dat het in slechts een paar maanden tijd 20 miljoen exemplaren van vlaggenschipmodel Galaxy S III heeft verkocht en ook de reuzensmartphone Galaxy Note II is erg populair.

“Beter dan verwachte verkopen van de Galaxy SIII en high-end televisiemodellen hebben waarschijnlijk gezorgd voor de sterke groei van inkomsten in het derde kwartaal“, zei analist Lee Sun-Tae van NH Investment & Securities tegen BBC News.

De voortslepende patentoorlog met Apple zou echter een domper op de feestvreugde kunnen zijn. Samsung kreeg onlangs voor een Amerikaanse rechter te horen dat het de onderneming uit Cupertino meer dan 1 miljard dollar schadevergoeding moet betalen voor de schending van verschillende patenten. Het bedrijf heeft beroep aangetekend tegen de beslissing.