Nieuws

Oprichter Microsoft heeft bedenkingen bij Windows 8

Paul Allen, mede-oprichter van Microsoft, heeft zich uitgesproken over Windows 8, het nieuwe besturingssysteem van de softwarereus uit Redmond. Over het algemeen is hij positief, maar er zijn toch enkele features die wat vragen bij hem oproepen.

De nieuwste versie van Microsofts besturingssysteem wordt later deze maand gelanceerd, op 26 oktober. In tegenstelling tot vorige versies van Windows, beschikt Windows 8 over twee interfaces waar je op elk moment tussen kan wisselen.

De ene interface, genaamd Modern UI, werkt met de kleurrijke tegels die we ook al kennen van Windows Phone en legt de nadruk op touch, waardoor het ideaal is om te gebruiken op een tablet. De andere interface is een meer klassieke versie van het besturingssysteem, geschikt voor de gewone pc.

In een blogpost biedt Paul Allen een uitgebreide analyse van Windows 8, waarin hij onder meer tips meegeeft om bepaalde features naar eigen voorkeur aan te passen. Zijn voornaamste conclusie is dat het besturingssysteem vlotter werkt en beter reageert dan voorganger Windows 7. Bovendien vindt hij de nieuwe tablet features zeer gedurfd en innovatief.

De twee interfaces kunnen wel tot verwarring leiden bij de gebruiker. Vooral omdat je in elke interface een verschillende versie van dezelfde applicatie kan openen en gelijktijdig draaien. “Windows 8 vereist zeker en vast een korte aanpassingsperiode voordat de gebruikers vertrouwd raken met de twee interfaces van het besturingssysteem,” merkt Allen op.

Windows 8 start automatisch op in de Modern UI, ook op een gewone desktop. Allen vindt dat de gebruiker zelf de keuze moet krijgen in welke interface hij wil starten. Bovendien is de “Charms” balk, die onder meer toegang geeft tot de instellingen en een zoekfunctie, niet onmiddellijk zichtbaar voor de gebruiker.

Als traditionele desktopgebruiker was het voor Allen toch even wennen aan de nieuwe interfaces. Zo ondervond hij bijvoorbeeld moeilijkheden bij het werken met meerdere schermen en wisselde Windows soms tussen de twee interfaces zonder dat hij dat wou. “Persoonlijk verkies ik om in de interface te blijven werken waar ik al in zat,” aldus Allen.

Toch is Allen er van overtuigd dat pc-gebruikers zich zonder veel problemen zullen kunnen aanpassen aan de veranderingen in Windows 8. Daarnaast vindt hij het ook een zeer elegant, en responsief besturingssyteem voor tablets, dat zeker de concurrentie kan aangaan met de andere systemen op de markt.

“Ik ben er van overtuigd dat Windows 8 het beste van de traditionele Windows biedt, met het oog op een erg veelbelovende toekomst,” besluit Allen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business