De in nood verkerende telefoonmaker overweegt om zijn hoofdkwartier in Finland van de hand te doen om geld te besparen. Persbureau Reuters hoorde van een woordvoerder dat Nokia speelt met het idee om onderdelen te verkopen die niet tot de kern van het bedrijf behoren. “We evalueren verschillende opties voor niet-kern onderdelen, zoals onroerend goed, […]

Advertentie

De in nood verkerende telefoonmaker overweegt om zijn hoofdkwartier in Finland van de hand te doen om geld te besparen.

Persbureau Reuters hoorde van een woordvoerder dat Nokia speelt met het idee om onderdelen te verkopen die niet tot de kern van het bedrijf behoren. “We evalueren verschillende opties voor niet-kern onderdelen, zoals onroerend goed, en daar hoort het hoofdkwartier bij”,  zei Maija Taima tegen Reuters.

Het gebouw in het Finse Espoo zou tussen de twee- en driehonderd miljoen euro waard zijn, schat de Finse krant Iltasanomat. Na tegenvallende verkopen van de Lumia-lijn en slechte financiële resultaten moet Nokia elk dubbeltje omdraaien om het hoofd boven water te kunnen houden. 

Volgens The Verge heeft Nokia echter geen plannen om zijn hoofdkwartier naar een ander land te verhuizen. Het zal het gebouw hoogstwaarschijnlijk verkopen en het dan weer huren van de nieuwe eigenaar.

“Zoals met de meeste bedrijven die niet als hoofdproduct onroerend goed hebben, getuigt het van goed zakelijk verstand om geen kapitaal vast te zetten in gebouwen, maar in plaats daarvan te investeren en de aandacht te vestigen op de kerntaken”, zegt een woordvoerder.

Advertentie