Mark Zuckerberg is momenteel op bezoek in Rusland. Hij bespreekt er samen met premier Medvedev over de aanwezigheid van het sociaal netwerk in het land. Zuckerberg, uitzonderlijk in een pak in plaats van een t-shirt, en Medvedev zijn beiden technologiefanaten. Laatstgenoemde hoopt een soort van Sillicon Valley in Rusland te kunnen starten. Zuckerberg hoopt van […]

Advertentie

Mark Zuckerberg is momenteel op bezoek in Rusland. Hij bespreekt er samen met premier Medvedev over de aanwezigheid van het sociaal netwerk in het land.

Zuckerberg, uitzonderlijk in een pak in plaats van een t-shirt, en Medvedev zijn beiden technologiefanaten. Laatstgenoemde hoopt een soort van Sillicon Valley in Rusland te kunnen starten. Zuckerberg hoopt van zijn kant dat hij meer voet aan wal kan krijgen in het land.

Momenteel heeft het bedrijf zo’n tien miljoen Russische gebruikers, op bijna één miljard gebruikers wereldwijd. Dat is eerder weinig als je kijkt naar lokale concurrent VKontakte, dat momenteel 35 miljoen Russen als lid heeft.

Volgens de perssecretaris van Medevedev spraken de twee over een mogelijke aanwezigheid in Rusland. Niet zozeer enkel als sociaal netwerk, maar als een bedrijf dat lokaal actief is met geavanceerde producten.

Maar Facebook zegt via zijn woordvoerder dat het momenteel geen intentie heeft om een een vestiging in Rusland te openen. Het netwerk wil wel maar al te graag Russische ontwikkelaars rekruteren en naar de VS brengen.

Advertentie